Monday, 30 January 2012

INES INN, Itaewon



Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah after receiving many guests and great feedback from our customers, we manage to open a new guesthouse for our Malaysian tourists. Also located in Itaewon, Seoul, a place where Muslims can easily find Halal food! This Guesthouse provides a bigger space but still at an affordable price especially for our tourists. Comfortable and Convenient for our tourists together with their families and friends to enjoy their stay in SEOUL, South Korea.

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah setelah menerima sambutan yang baik dari pelancong2 Malaysia kami telah membuka satu lagi Guesthouse khas buat pelancong2 dari Malaysia. Lokasi guesthouse ini, di Itaewon juga. Itaewon merupakan kawasan yang mudah bagi org2 Muslim untuk mecari makanan2 halal. Ruang yang disediakan besar dan harganya pula berpatutan. SELESA dan MUDAH untuk pelancong2 melawat tempat2 menarik di SEOUL, Korea Selatan. 



*10 mins walking distance to the nearest Subway Station and Bus station.
*For Muslim, Halal Restaurant and Market is easy to find around Itaewon!
*For further information, feel free to contact us at nasifariq@gmail.com . or Facebook: Malaysian Guesthouse in Seoul
We promise you a great service. InsyaAllah. 

Check in: From 2pm
Check out: Before 12pm

Rate:

   - 25,000won (~rm83) per person/per night

    - For 5nights and more:
                  20,000won (~rm55)per person/per night
    
   - For a Single Room 40,000won/night

    - Toddlers 2years and below half the price!

    - For separate room request an additional 25,000won (20,000won for 5 nights ++) will be charged per booking/per night

*50% deposit is charged for reservation and is non-refundable.


Room and Facilities:

Free Facilities: TV - WiFi Internet - Laundry - Cooking Appliances - Towels


Guest Living Room

Kitchen and Bathroom
Rooms with 2 beds(left) and 3 beds(right)

Rooms with 4 beds and 5 beds


Transportation (from Incheon Airport):

Address: *new address updated June 2012
17, Noksapyeong-daero 40da-gil, Yongsangu, SEOUL / 
서울특별시 용산구 녹사평대로40다길 17

Airport Limousine Bus
15,000won/person -No. 6030 -  Destination: Hamilton Hotel, Itaewon

Subway: 
(i) 4,000won/person,   Incheon Airport(AREX Express Train) - Gongdeok Station (Transfer to line 6 subway) - Itaewon Station( Exit 1)
                 
(ii) 4,000won/person,   Incheon Airport(AREX Express Train) - Seoul Station - Taxi to Guesthouse iNES iNN

Taxi: 
90,000won

Map and Direction:



LOCATION: Itaewon, Seoul, South Korea

BY WALK
(OPTION 1) (5mins, 317m)
1.     Noksapyeong station (line6), Exit 3
2.     Cross the road on the left as you get out of exit 3
3.     Cross the opposite road by using the cross bridge
4.     After crossing turn right, go straight and turn left at the first junction.
5.     Go straight, turn right at the first junction
6.     Go straight until you meet the INES INN. 
*the guesthouse is in between a yellow building and Itaewon Villa.

(OPTION 2) (8mins, 490m)
1.     Itaewon station(line 6), Exit 1
2.     Walk 440m straight passing KEB bank.
3.     Straight about 200m until find no entry hill. Climb up the hill
4.     Go First junction to the right.
5.     Go through first pathway on the left.
6.     Turn right, walk until meet the INES INN.
*the guesthouse is in between a yellow building and Itaewon Villa.


BY CAR/TAXI






239 comments:

  1. How many person can fit in one house? How many beds do you have? tq :)

    ReplyDelete
  2. Hi lara. Well for the guesthouse a 13 pax can fit per floor. And for the guesthouse 8pax is nice. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for your kind answer :)

      Delete
  3. Hi its me again, how many beds do u have per floor?

    ReplyDelete
  4. One floor consists of 13 beds. But extra mattress are available. If there are more pax to stay together in one floor. But max capacity per floor is 15-17 :)

    ReplyDelete
  5. Salam,

    Saya akan ke Seoul this coming 5th May to 10th May 2012. I'm looking for room. Saya datang berlima. Kalau saya pilih bilik kat homestay ni, boleh ke memuatkan 5 org.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, maksud encik homestay atau guesthouse ye? Jika homestay satu bilik max 4 org. Tapi untuk 5org mungkin sempit sedikit t 2 bilik lebih selesa.

      Terimakasih

      Delete
  6. Salam,

    kami akan ke korea pada 28 march 2012. kami mungkin akan tinggal hingga 8 april. Ada tak bilik utk disewa for 2 org (wanita)? Jika ada, berapa rate semalam?

    ReplyDelete
  7. Replied to your email. Thank you

    ReplyDelete
  8. I am a muslim chinese from Malaysia who will plan to South Korea during autmun season.. I prefer to be female guesthouse or backpacker and (no smoking inside) and clean place... homestay in itaewon of district duration more than 14 days.. It would get more convenient choice for me to take subway line 6 to Itaewon Station (exit 1) from subway line stop.... I hope to await for your reply

    ReplyDelete
  9. Would you leave us your email address together with your expected date you will be around. We will assist you with the best convinience. Thank you

    ReplyDelete
  10. Sekadar cadangan. Apa kata letak location map kat blog ni. Tak kisah la pakai google map atau naver map. Tak gitu? Hehe.. Sorry q.. Sorry sot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you untuk cadangan tu. Will update soon.

      Delete
  11. Assalamualaikum. Looking for a guesthouse or homestay that could allocate 8females and 1family of 3 in seperate room/house in the same time.planning to visit korea on 3-6sept

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,
      We do have vacacies on the date mention. At our guesthouse. Kindly leaave your email address for us to give further details on the reservation. Or just directly email us at nasifariq@gmail.com

      Thank you!
      FNsquared

      Delete
  12. Assalamualaikum.
    Saya akan ke korea on 17 until 23 may.backpacking single female.so nak tanya untuk dorm berapa harga untuk one night per person. Tolong e mail kan ke farisyadejavu@gmail.com .thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam mimie, kami telah emailkan reservation details ke email mimie.
      Thank you

      Delete
  13. assalamualaikum...
    sy akan ke korea 2 org pada 31may - 5june...boleh email kan details harga utk guesthouse.. xaloopst@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalm syahirah,
      Sila rujuk email. Saya telah emailkan reservation details.
      Terimakasih

      Delete
  14. assalamualaikum.saya akan ke seoul dan tinggal itaewon.kesemuanya 6 0rang.mana yang sesuai utk kami homestay atau guesthouse


    Mofaz_69@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum,

    Saya noni plan nak pegi 17 Dec - 22 Dec. nak ambik satu rumah.. boleh tak bagi harga through my email. Sangat berminat bile tgok umah nie noni_kancilmerah@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Email will be sent to you..
      Thank you

      Delete
  16. Salam...would like to consider this guesthouse as our stay in Jan next year... can you please send us the map/location of this guesthouse? azradiza@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Email will be sent to you..
      Thank you

      Delete
    2. wahhh...azra, nak pergi bila plak tu? hehhehehee...menarik kan hostel ni :)

      Delete
  17. salam. kami akan ke seoul pada 12/5 - 20/5/2012.
    perlukan bantuan untuk penginapan untuk 7 pax female
    check in 12/5 checkout 19/5.

    need URGENT respond from u. TQ

    plzz email the price n availablity room at cthafizah.mara@gmail.com / is_adlyn@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, sila check email untuk dapatkan reservation details. Thank you

      Delete
  18. Salam,

    saya dan isteri akan ke seoul 1 - 10 mei 2012, hendak mendapatkan penginapan..masih ada kekosongan? saya dah hantar emel kepada pihak tuan/puan tadi (dari kerol.naim) .

    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Kami sudah membalas email.

      Terima Kasih

      Delete
  19. salam nk tanya total price untuk 2org dalam 10-14hari brapa ya???(homestay n guesshouse)

    ReplyDelete
    Replies
    1. For INES INN, 20,000WON will be charged per person/per night. And Homestay will be 50,000WON for double room/ pernight. Kindly refer the details above. For further details email to nasifariq@gmail.com and we will try to assist you..

      Thank YOU
      FNsquared

      Delete
  20. Salam...
    Blh tk tlg emailkan sy rate untk seorang pd sy?? Sy check in pd 19/9 dan check out pd 24/9.. Ni email sy one_aliffasyraf91@yahoo.com...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Thank you for emailing FNsquared. we have emailed you the quotation.

      Thank You
      FNsquared

      Delete
  21. Salam...


    saya akan ke korea pada 18/11-22/11/2012 (lima orang).. Minta tolong emailkan saya rate untuk guesthouse. TQ.. w.junaida@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Thank you for emailing FNsquared. We have emailed you the quotation.

      Thank You
      FNsquared.

      Delete
  22. For those who plan to visit South Korea, i suggest you rent a hotel. Charges Is abt the same and it is more convenient. This guest house was really on top of the hill and it really take quite an effort to climb it especially with your luggage bag.I highly not recommended it for elders. I really had a bad experience during my stay here. The house look like an ex korean people house and it was very dirty during our check in. I am not guarantee that all the cooking facilities is 100% halal.Lucky we brought our own rice cooker. The moment we step in fhe house the Korean owner already asked for full payment and seriously they don't want to discuss on refund in case u want to check out earlier. Since we already on top of the hill, we had no other choice as to cancel it, it will be very torturing to carry our luggage down the hill. Guys, don't worry abt korean people speak zero english as there is a lot of english entreperter located at all the tourist spot. They will help u as they are very friendly.compare from my first visit, i can see that they are learning speaking english seriously. One more thing abt this guest house, they will mix female and male together and u need to share the toilet with them ok.. Imagine how i feel whenever i need to use toilet when there was someone not muhrim at the living room??

    For more info you may email
    Me : aqilmifdzal@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.Adakah sdra maksudkan di Ines Inn ini?Benarkah kotor spt didakwa?

      Delete
  23. salam. apakah orang selain malaysia bisa menginap di INN? saya dari indonesia bersama seorang kawan (perempuan), rencana akan ke seoul 5-11 september 2012 dan ingin stay di INN. berapa ratenya? terima kassih

    ReplyDelete
  24. Salam,
    Bisa. Kami mengalu alukan kedatangan dari negara jiran juga. Indonesia, singapore etc. sila emailkan details ke nasifariq@gmail.com untuk mendapatkan Reservation Details. Kami akan bantu dengan secepat mungkin.

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  25. Assalamu'alaikum, kami sekeluarga ( family of 5) akan ke sana dan menginap dari 11 - 13 oct 12, saya ingin bertanya berapakah harganyer...
    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, terima kasih kerana menghubungi FNsquared. Sila email kepada nasifariq@gmail.com untuk mendapatkan reservation details dari kami.
      Terima Kasih

      Delete
  26. Salam, Hai im rashid from UTM. I already sent u email. Please reaply my email. thaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Thank you for emailing FNsquared. We are glad to receive more customers from UTM again.
      Email has been replied to you sir. Thank You

      Delete
  27. Salam, Is there any room available for 2 adults and 1 infants on 21/10/2012 for one night only. Hope you will reply a.s.ap. My email ummumuaz11@gmail.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, email is sent. Weare sorry for the delay due to Chuseok Holiday in Korea. Thank you for your patience and let us assist you for any help. Thank You

      Delete
  28. Hi,any room available from 26-29 oct 2012?for 1 female only.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure. Email to nasifariq@gmail.com your details to receive your reservation details. Thank You

      Delete
  29. hi..im asma,i already email u about my booking..can u relpy to my email asap!thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Hi. An email has been sent to you. Kindly check and refer back to us for further assistance.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  30. assalamualaikum...
    saya akan ke seoul sekitar akhir juni sampai awal juli (2 orang wanita) atau awal oktober 2013 (sendiri), bisa email saya detailnya lisya.olive@yahoo.com terima kasih^^

    ReplyDelete
  31. Waalaikumussalam, email telah pun dihanatr TQ

    ReplyDelete
  32. salam,boleh tak bagitahu lokasi nya dekat tak nak ke han river, seoul tower? tengah survey tempat tinggal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Lokasi Ines Inn di Itaewon Seoul. Itaewon merupakan pusat pengumpulan foreigner dan dikira center juga di Seoul. Untuk ke Seoul tower, hanya beberapa stop dengan menaiki bas. Han river pula beberapa minit dengan menaiki subway. Teriima kasih

      Delete
  33. salam, saya telah email untuk mendapatkan harga untuk tour guide. untuk makluman saya telah menempah penginapan pada 25/1/13-29/1/13.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Kami telah pun membalas email. terima Kasih

      Delete
  34. Assalamua'laikum,

    Maaf, tumpang tanya...Saya dan kwn2 akan bercuti ke Korea sekitar 6hb - 10hb Sept 2013 jika diizinkan Allah..lebih kurang 5 hari & 4 malam...masih ada kekosongan tak untuk 6 orang pada tarikh tu???

    Terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, InsyaAllah masih terdapat kekosongan pada tarikh tersebut. Sila emel ke nasifariq@gmail.com maklumat2 seperti di HOME page blog ini.

      Terima Kasih
      FNsquared

      Delete
  35. Salam..sy berminat utk ke korea april 2013..saya dah email tapi belum dibalas...please urgent sngt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, sila semak email. Mungkin sudah dibalas.

      Terima Kasih
      FNsquared

      Delete
  36. Salam, saya Aida. Lokasi INNES INN ni dengan Hamilton Hotel berapa jauh? ini kerana Airport Transportation stop kat depan Hamilton kan? email: barryshe@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Jarak antara Hamilton Hotel 10min berjalan kaki.
      Terima Kasih

      Delete
  37. hi, saya bercadang untuk ke Seoul pada Feb 6-11 untuk 4 pax (2adult & 2child). how much it would cost ya? subway dan interest places berdekatan dengan Innes Inn ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, terima kasih kerana sudi meninggalkan post. Sila emailkan maklumat ini ke nasifariq@gmail.com untuk mendapatkan Reservation Details dengan lengkap. Guesthouse in berdekatan dengan station Subway dan juga tempat2 pelancongan.

      Delete
  38. Salam saya dan 2 rkan sy akan ke korea pd 6/9-13/9/2013. Sy ingin tahu innes in @homestay menyediakan private bathroom n private room utk 3pax serta jmlah hrga utk 7 mlm .mohon email kpd sy di dalanothai86@yahoo.com.terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Maaf diatas kelewatan pihak kami membalas. Emel sudah pun dihantar. Bolehlah semak dan rujuk kami semula untuk sebarang pertanyaan.

      Delete
  39. Hi...sye akan ke korea bersama seorg lg rakan pd 19-25 depan... Berapakah harga untuk bilik 2 org?? Adakah perlu membuat bayaran pada awal tempahan?? Please reply me..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Ye tempahan awal perlu dibuat dengan menghantarkan emel ke nasifariq@gmail.com

      Delete
  40. salam.. saya ingin ke korea pada april2014 boleh emailkan detail bilik dorm untuk 4orang 2kanak-kanak... harga mengikut orang atau bilik ye?? ini email saya tazmaniacute@gmail.com.. kami bercuti backpacker... tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Emel sudah pun dihantar. Sila semak. Di Ines Inn bayaran ikut orang dan di Malaysian Homestay ikut Bilik.
      Terima Kasih.

      Delete
  41. salam.. sy akn ke korea pd 23-28 may nti. boleh email kn harga utk guesthouse utk 6 dewasa dan 3 knk2(2-9thn). dewasa 3female n 3 male. boleh tanye pndpt.. leih elok travel sendri ataupon by travel agensi.
    email : eyla_8997@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Emel sudah pun dihantar. Jika Cik dan kumpulan tidak biasa berjalan secara bersendirian di negara orang yang tidak berbahasa inggeris/ melayu secara fasih, saya nasihatkan cik mengambil Tour Guide. Jika sebaliknya, Cik boleh sahaja jalan sendiri secara ekonomikal dengan merujuk map dan travel blog di internet.

      Delete
  42. Salam, saya nak tanya berkenaan INES INN Guesthouse, group kami besar mungkin dalam max 18 orang yang akan ke korea 15-20 sept 2013, mohon inform jika ada quotation untuk guesthouse untuk group kami. Saya dah send email under reservation name : Amira yang saya belum send confirmation email lagi, tapi reservation ini untuk 9 orang, sekarang nampaknya ada pertambahan ahli. Boleh advise jika kami boleh booking satu rumah terus (x silap saya mampu cater sampai 13 orang/3rooms & boleh tambah mattress)? email - amirabahiah@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Reservation Detail yang baru sudah dihantar dengan bilangan org seramai 18org. TQ

      Delete
  43. Salam..sy bercadng hendak ke k0rea 9-11hb...tp bila tgk korea calndr..time tuh tgh public holiday..adkah sesuai sy pergi waktu itu?kedai2 akan bukak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Kedai bnyak tutup. Tapi mall besar mungkin buka.

      Delete
  44. salam..saya akan ke korea pada 2-9 may 2013..boleh email detail guesthouse untuk 7 orang. aku_kema@hotmail.com

    ReplyDelete
  45. Salam.nak tanya.ines inn ni bilik air kat luar ke?ada tak yg ada private bathroom.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, bilik air kongsi antara 3 bilik setiap floor.

      Delete
  46. Salam..boleh x bg details utk 2 org bulan 9 nie..kalau boleh private bathroom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Terima kasih kerana sudi tinggalakan post/comment. Maaf kami hanya menyediakan bilik dengan tandas yang berkongsi diantara 3 bilik setiap tingkat.

      Terima Kasih

      Delete
  47. saya nak pergi ke korea pada tahun hadapan seramai 4 org dan ingin tempah 2 bilik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Boleh klik "HOME" dan emailkan pada kami maklumat seperti di page tersebut. Terima Kasih

      Delete
  48. assalam...ad hantar email. dah check tak? dr azrinah_hjj2221@yahoo.com

    ReplyDelete
  49. As Salam,

    Saya masih lagi menunggu confirmation daripada tuan untuk 6 pax dari 14-19/5/2013.

    options: 1 bilik 4pax dan 1 bilik lg 2pax ataupun
    2 bilik yg untuk 3 pax....
    email : azhar_safins@yahoo.com

    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Kami tidak menerima emel dari pihak tuan tetapi kami sudah menghantar emel serta Reservation Detail. Terima Kasih.

      Delete
  50. Hello may I know if the beds are only available in double-decker form? or Queen or king.. Just curious. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello,
      Yes only Double decker.

      Thank You

      Delete
  51. Salam ... kami bercadang ingin ke korea pada 29 bulan jun ini .....adakah lagi kekosongan untuk 7 orang termasuk dua kanak2 ...adakah perbezaan antara harga kanak2 dan dewasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, sila email ke nasifariq@gmail.com maklumat di Home page untuk mendapatkan Reservation Details.
      Terima Kasih

      Delete
  52. Assalamualaikum,

    Saya ingin ke Korea pada 10/5 - 17/5 2013 seramai 9 org. Kalau bule saya ingin menginap di INES INN. Bule saya tau rate harga untuk 9 orang? raihanjaafar89@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, Emel sudah dihantar.

      Terima kasih

      Delete
  53. Assalamualaikum. .awal bulan 5 tahun hadapan saya bersama rakan seramai 7 org bercadang utk melancong ke korea..boleh x kalau 1 floor dikhaskan tok ktorg je ?..xnk bcampur dgn guest yg lain ?berapa byaran ? Ktorg nk dok at sana selama 9 hari... apitsonexo94@gmail.com. pada tahun 2012 saya pernah ke korea n menggunakan perkhidmatan guesthouse nie tp ktorg tpaksa share floor dgn guest yg lain so x best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, Sila semak emel Tuan.

      Terima Kasih

      Delete
  54. assalaualaikum.

    saya akan ke korea pada 21 - 28 mei 2013. masih ada lagi kekosongan di sini? jika ada boleh emailkan (caa_are@yahoo.com) kepada saya kos terlibat. saya akan ke sana seramai 3 0rang (1 lelaki 2 perempuan).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,
      Emel sudah pun dihantar. Harap dapat semak.

      Terima Kasih

      Delete
  55. Assalamualaikum,
    Saya akan ke korea 25/10-2/11.. Macam mana nak booking 1 rumah di itaewon, ntok 12 dewasa, 1 kanak-kanak (4 tahun) & 1 infant.. Email ke raehahharis@gmail.com.. terima kasih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,
      Emel sudah pun dihantar. Harap dapat semak.

      Terima Kasih

      Delete
  56. Salam.saya akan ke korea 20hb 12. Ade tak guesthouse untuk 5org untuk 6 hari 5 malam?brp harganye?bleh email kpd sy di : nurfadhilah.ahmad@gmail.com.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Emel sudah pun dihantar. Harap dapat semak.

      Terima Kasih

      Delete
    2. Salam tarikh kami dari 16/12/2013 to 23/12/2012.

      16/12/2013- arrival at Busan, Gimhae airport
      So better ambil ktx atau mcmana untuk kesini?

      Harap dapat cadangan yang baik.Terima kasih

      Delete
    3. Salam,

      KTX dari Busan ke Seoul.
      Seoul Subway ke Itaewon/Noksapyeong station.

      Terima Kasih

      Delete
  57. Salam, saya akan ke korea pada 5th may 13 selama 6 hari 5 mlm untuk 2 org lelaki. boleh emailkan saya sebut harga dan availability bilik x? email; kunsu88@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Emel sudah pun dihantar. Harap dapat semak.

      Terima Kasih

      Delete
  58. Assalammualaikum.
    Boleh tau kekosongan untuk 3 orang, dari 21jun-29jun (guest house).
    email;ummiee@gmail.com. thanks in advance

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, Apologies for the delay due to system updates. Kindly refer your email for the Reservation Details.

      Thank You
      FNsquared.SEOUL

      Delete
  59. Assalammualaikum.
    saya akan ke korea melalui busan pada 17.02.2014 (08:45pagi sampai airport) terus ke seoul dengan KTX..saya travel 1orang je..nak tahu pakej untuk 17.02.2014 sampai 20.02.2014 brapa stay INES INN, Itaewon?
    email:nodein83@gmail.com
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,
      Kindly check your email.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  60. Slm, sy lieza, untuk date 30jun - 5jul 2013 still available tak. Boleh email detail price untuk 1 lelaki n 3 perempuan.
    Email lieee_za@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email sent.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  61. Pergi Seoul Korea pd 14/Feb/2014 to 21/Feb/2014, 8D7N, 6 family 27 org (3 baby, 3 kanak-kanak & 21 dewasa)...bleh email sebut harga & availability room tak?...my email iszulis@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email sent.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  62. Assalamualaykum warahmatullahi wabarakatuh. Saya bersama dua orang lagi berminat untuk menetap di INES INN pada tarikh yang berikut: inshaAllah, kami akan sampai pada 29hb Jun sehingga 7hb Julai 2013. Masihkah ada kekosongan?

    Email: asinnuriahk@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email sent.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  63. Salam, urgent help needed, email has sent.. request for my big family for the one house booking. Travel dates from 6/15/2013-6/23/2013, appreciate for your respond, thanks rgds, aidaayu

    ReplyDelete
  64. Sorry include another email address for the inquiry on big family(total19ppl - ada 7pplsenior old ppl so request for ground level to avoid stairs) travel date from 6/15/2013-6/23/2013,appreciate for your prompt reply,rgds aidaayu
    Email:adaud245@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email has been sent

      Thank you
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  65. Salam, nak tahu if your place still in itaewon, or memang dah totally moved to yongsan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      We are still in Itaewon. Which is in Yongsan district.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  66. Saya nak booking dekat INES INN, Itaewon...BOOKING 2 UNIT HOUSE under this package...

    For One house rent with 13 beds/3rooms 260,000won (~rm715)per night
    Reservation name: ISKANDAR ZULKARNAIN
    Check in: 14/2/2014 (from 2pm)
    Check out: 21/2/2014 (before 12pm)
    No. Of pax: 25 ( Audit, 23 & Baby, 2)

    bleh bagi sebut harga & availability room tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SALAM,
      Sila semak email.

      Terima Kasih
      FNsquared,SEOUL

      Delete
    2. Saya nak confirm 1 unit ini ada 3 bedroom kan?

      Boleh inform saya.... selepas confirm, saya kena membuat bayar RM5,369 (50% of total RM10,738), lepas itu saya kena bagi ke SLIP PEMBAYARAN BANK?... after that?

      Boleh dapat no. Contact you tak?

      Delete
  67. Salam,
    I have emailed asking how to make payment for reservation. Could you pls reply to my email.
    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      FNsquared had been experiencing some disturbance for almost one month. Thank You for your kind patience. Your email has been replied.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  68. Salam,

    I already email you twice regarding my booking. But I still didn't get any reply. Could you please help me on this.

    Thank you.

    ReplyDelete
  69. Saya nak booking dekat INES INN, Itaewon...

    For room (~rm55)per person/per night
    Reservation name: AINUL MARDHIAH BINTI MAHADI
    Check in: 14/2/2014 (from 2pm)
    Check out: 21/2/2014 (before 12pm)
    No. Of pax: 2 PERSON (FEMALE)

    bleh bagi sebut harga & availability room tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Email sy sakinah_banat@yahoo.com.. Terima kasih

      Delete
    2. Salam,
      FNsquared had been experiencing some disturbance for almost one month. Thank You for your kind patience. Your email has been replied.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  70. Asslamualaikum

    Saya rosliza, saya nak booking bilik untuk 3 orang

    Reservation name: ROSLIZA AWANG SENIK
    Check in: 16/10/2013 (from 2pm)
    Check out: 24/10/2013 (before 12pm)
    No. Of pax: 3 PERSON (FEMALE)

    Saya dah email juga, tapi blm mendapat jawapan. boleh tlg reply di email sy roslizagoakhirat@gmail.com

    Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      FNsquared had been experiencing some disturbance for almost one month. Thank You for your kind patience. Your email has been replied.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  71. Salam.
    Could you pls reply to my emails.
    Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      FNsquared had been experiencing some disturbance for almost one month. Thank You for your kind patience. Your email has been replied.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  72. Assalamualaikum, adakah guest house ini berkongsi blk air? adakah guesthouse menyediakan pkhidmatan dobi? subway plg hmpr berapa lama berjalan kaki? t kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      FNsquared had been experiencing some disturbance for almost one month. Thank You for your kind patience.

      Setiap tingkat mempunyai satu bilik air yang dikongsi. Bilik tidur tidak berkongsi. Kami menyediakan Washing machine yang boleh diguna. Jarak dengan subway terdekat adalah +-10 min.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  73. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  74. Salam..kami family of 9..for 5nites..apa yg u rekomen..
    yusnimanyusof@gmail.com
    Thks

    ReplyDelete
  75. saya akan ke seoul dlm mggu kedua julai ini... tp seorang sja... brape harga untuk penginapan seorang n selamat ke barangan saya kalo d tggalkn time sy nk berjalan sekitar seoul n tmpt2 lain???... emel saya excel842001@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,sEOUL

      Delete
  76. saya akan ke seoul pada 28 oktober - 4nov 2013...saya bercadang menginap di ITAEWON..saya ke sana seramai 8 orang...5dewasa 3kanak2( masing2 umur 8tahun,2tahun & 1tahun).boleh saya tahu berapa jarak dari airport seoul ke itaewon? boleh tuan cadangkan penginapan mana yang sesuai untuk kami sekeluarga guest house atau homestay? berapa harga seorang..email saya sharkizam@unimap.edu.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,sEOUL

      Delete
  77. Salam,

    Saya akan ke Seoul pada 3sep-7sep 2013.
    Bilangan orang: 2
    Masih ada kekosong pada tarikh tersebut?
    Saya sudah menghantar email dan mohon reply secepat mungkin.TQ
    sya_isme@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      An email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  78. Salam nak tanya, kalau dari guesthouse ni nak ke pusat bandar berapa lama masa diambil? and ada orang akan ambil kita dri incheon airport atau cari taxi sendiri untuk ke guesthouse ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Jarak untuk ke bandar dan tourist attraction dalam 30min paling lama. Dengan menggunakan public transport. Dari airport pula kami tiada servis pick up. Hanya boleh callkan taxi untuk return ke airport. Dari airport, Cik boleh rujuk dengan maklumat diatas untuk sampai ke guesthouse kami. Mudah sahaja. InsyaAllah

      Terima Kasih
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  79. Hi,

    My family and I plan to go to korea during end of feb next year. Total 4 pax.

    Can suggest any room for us?

    Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello,
      We have a Quad room that can fit all your family in it. You can email us your details at nasifariq@gmail.com to receive complete quotation.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  80. Assalammualaikum.. Saya dan rakan2 akan ke korea pada bulan september tahun ini dan kami berminat untuk bermalam di guesthouse ini. Is there any availability on 1st-6th september 2013.. 5 female for 5 nights... Terima Kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,
      Boleh tinggalkan email atau emailkan kepada maklumat lengkap seperti di "HOME" tab diatas. Setakat ini masih lagi terdapat kekosongan.

      nasifariq@gmail.com

      Terima Kasih
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  81. Assalamu'alaikum,
    saya dah emelkan pertanyaan mengenai booking
    travelling date 14-18 November 2013

    bieeyah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      An email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  82. bos... mcm mana? sudah dapat payment? tak reply pun... balik malaysia ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Bayaran sudah diterima. Sila semak email.

      Terima Kasih
      FNsquared,SEOUL

      Delete
    2. salam ada no fon tak... senang ckit nak contact

      Delete
    3. Salam, kami telah membalas email Encik. Untuk No. Phone, kami ada nyatakan di email dan juga di bahagian "CONTACT US".

      Terima Kasih
      FNsquared,SEOUL

      Delete
    4. salam...
      kalu saya nak buat fully payment bleh tak. saya terus bank in... nnt dkt sana tak de la susah.

      Delete
  83. bleh bagi direction dari seoul station.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Dari Seoul station lebih mudah ambil taxi untuk ke guesthouse. Jika ingin menaiki subway dari Airport, lebih mudah berhenti di Gongdeok Station kemudian transfer ke line no.6 (warna cokelat) dan berhenti di Itaewon station. Exit no. 1.

      Direction lengkap beserta map hingga ke guesthouse ada di atas page ni.

      Terima Kasih
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  84. Salam, saya akan ke seoul dari 25/11-3/12. Female and datang seorang. Harga macam mana kalau duduk seorang? and how do i book? Please email to suerinz@gmail.com

    Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      An email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  85. As salam. Macam mana nk reserve bilik untuk 4 males dan 3 females? Trip 17/12 to 24/12/13. Emel saya zainuzi@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      An email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  86. As salam..saaya nak tau detail bayaran yg akan dikenakan utk 6org dari 7sept hingga 11sept. emel saya nurzuraihah@gmail.com.harap dapat reply segera.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,An email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  87. Salam,
    Saya plan ke Seoul from 5 Apr 2014 till 11 Apr 2014 for 2 pax. Boleh emailkan harga?
    Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Apologies for this late reply. Hope this post still finds you well. Kindly leave your email here or email your details at nasifariq@gmail.com for a complete reservation detail.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  88. Salam.
    Saya mencari penginapan dari 11-13 oct utk 4 org sebilik.
    Email saya liyana88lpr@gmail.com

    ReplyDelete
  89. Salam

    Saya nak menetap di Ines inn pada 17-22 October 2013 untuk 3 orang..

    ni email saya mohdsyaqirin@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      An email has been sent to you.

      FNsquared,SEOUL

      Delete
  90. salam...i did emailed you regarding the reservation of innes inn...pls can you kindly reply back my email asap...Thank you in advance...

    naziratuladirah@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      An email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  91. Salam, hai FNsquared..mohon reply emel saya bertarikh 16.9.2013 ye..thanks :) intan262baiduri@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Your email has been replied.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  92. hi saya ada send email kpd pihak anda.harap dpt di balas :) thanks

    ReplyDelete
  93. salam
    as per our conversation via telephone today, please confirm my reservation and the total amount to be paid. I'll be arriving on the 14 nov 2013 and check out on the 16 nov 2013. request 2 room (a room of four and a room of two).
    email:nur_azura@upm.edu.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email replied.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  94. Saya nak booking dekat INES INN, Itaewon...BOOKING 2 UNIT HOUSE
    (1 unit 2 bedroom + 1 unit 3 bedroom)
    Reservation name: ISKANDAR ZULKARNAIN
    Check in: 14/2/2014
    Check out: 21/2/2014
    No. Of pax: 20
    *Bleh email sebut harga & availability room tak?..my email iszulis@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti boleh bagi contact no. sekali

      Delete
    2. Salam,
      Email has been sent to you. Contact no. ada di bahagian "contact us"

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  95. salam... 17/1/2014 - 20/1/2014... untuk 4 orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email sent.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  96. salam..
    saya berminat untuk penginapan di Malaysian Homestay, Gangnam , Seoul pada pertengahan bulan May 2014.
    untuk 4 org..
    dan saya ingin bertanya jarak homestay ke JYP CENTER, 123-50 Cheongdam-dong, Gangnam-gu, adakah berdekatan?
    dan juga public transport yang boleh digunakan utk berulang alik antara dua tempat ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      You may send your dates of stay to nasifariq@gmail.com.
      Jarak dengan Homestay dalam 15mins jarak dengan Bas atau Taxi (mungkin lebih cepat).

      Terima Kasih
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  97. Assalamualaiku..

    Saya akan ke Seoul pada 7/03/2014 - 11/03/2014 seramai 13 orang.. berapa kadar harga pada tarikh tersebut email : sitiumainah@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Email has been sent.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  98. assalamu'alaikum..
    ada ruangan utk 2 org dgn twin bed?

    ReplyDelete
  99. hye.. dari stesen keretapi nk ke tempat ni mcm mana ek? boleh bagi peta x? i'm taking bus or train from busan to seoul. first time nak pergi korea nih. eheheheh

    ReplyDelete
  100. Salam. Can you email me the cost for 5-6 people. We'll going to Korea on 16th June - 28th June 2014. teengirls_xeno93@yahoo.com
    Thank You.

    ReplyDelete
  101. Assalam,

    Saya akan ke Korea pada May 2014 bersama kawan-kawan. 2 perempuan dan 3 lelaki. Memerlukan bilik berasingan antara lelaki dan perempuan. Boleh bagi saya anggaran harga keseluruhan dengan tempoh penginapan selama 6H5M. Date : 9 - 14 May 2014. Boleh hantar kepada email saya di nurlidesu@yahoo.com dan nurlishazlin@frim.gov.my. Terima Kasih.

    ReplyDelete
  102. Assalamualaikum .. saya akan ke korea pada 1 may 2014 hingga 19 may 2014 .. boleh x dpt discount sbb nk stay lama n kalau boleh nk bilik bahagian rooftop.. saya pernah menggunakan perrkhidamatan guesthouse ini pada tahun lepas semasa saya melawat korea .. email saya di apitsonexo94@gmail.com.

    ReplyDelete



  103. Assalamualaikum w.b.t. Saya telah mengemukakan email saya pada tuan pada 4 November 2013 tetapi masih menerima balasan. Butiran perjalanan saya seperti berikut:


    Reservation name : HAZMAN MOHAMED (hazmanm@yahoo.com)

    Phone : 0173381324

    Type : INES INN Guesthouse

    Check in date : 5 December 2013

    Approximate arrival time : 8.20 a.m. (ICN Seoul)

    Check out date : 10 December 2013.

    No. of pax : 7

    Diminta tuan segera confirm perkara ini.


    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Apologies for the slight delay. An email has been sent to you.

      Thank You
      FNsquared,SEOUL

      Delete
  104. Salam..saya dah email kan status ref of payment. still waiting for your replies. My email is perfect.fireworks@gmail.com.payment made via maybank2u.com. tq.
    juliana

    ReplyDelete
  105. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  106. Salam. Saya juga sudah email ref of payment. Please reply. TQ (idevonz@gmail.com)

    ReplyDelete
  107. Assalamualaikum
    Saya akan ke seoul pd 18-22Dec 2013. Berapa harga satu bilik utk 2 org selama 4 mlm?

    ReplyDelete
  108. Salam, saya akan ke korea pada 15 Jan 2014 hingga 29 Jan 2014. Email quotation untuk 4 orang dewasa.

    passionbox101@gmail.com.

    TQ

    ReplyDelete
  109. Assalamualaikum, ines inn guesthouse ni dekat central mosque itaewon tak? Berapa Minit walking distance?

    ReplyDelete